4 prachtige beiaardconcerten

4 prachtige beiaardconcerten

6 juli: MIDZOMERBEIAARD

artiest: Jasper Stam (NL)

Jasper Stam trapt de bal af voor dit beiaardseizoen met een bont programma van Bach tot Chopin, van tango tot Ierse folk. Breng familie en vrienden mee en geniet bij een glas van deze prachtige muziek! De beiaardier is te zien op scherm. Na het concert is er mogelijkheid om de toren te bezoeken. Blijf niet in je kot, kom naar buiten en onderga een stortbad van klanken! Hopelijk in de zon.

20 juli: MADE IN BELGIUM

artiest: Jasper Depraetere

Omdat er zoveel prachtige (beiaard)muziek van Belgische bodem is, omdat de Mechelse Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn zijn 100-jarig bestaan mag vieren, omdat Toots Thielemans dit jaar ook 100 kaarsjes uitgeblazen zou hebben, presenteert Jasper Depraetere u een concert dat smaakt als een doosje Belgische pralines: met muzikale bonbons van Belgische makelij, van bitter-zwart tot zoet-wit, in verschillende vormen en kleuren, met verrassende vullingen! Welke praline lust u het liefst? En vooral, welke klassiekers herkent u?

3 augustus: CONCERT MÉDITERRANÉE

artiest: Stefano Colletti

De in Sicilië geboren Fransman Stefano Colletti neemt je mee op reis, doorheen Frans-Italiaans gebergte, met een uitstapje naar Asturias in Spanje, waarover Isaac Albeniz zijn gelijknamig stuk schreef. Ook speelt hij eigen werk dat verrassend impressionistisch klinkt. We sluiten af met filmmuziek van Nino Rota, Einaudi en Morricone.

17 augustus: THE HIVE en de BIJ-AARD

BEE amazed by The Hive

Deze 5 muzikanten weten op elk concert ‘the music vibes’ te verspreiden met hun verrassend repertoire. Van easy listening naar smooth swing & jazz tot bekende uptempo nummers, gecoverd in hun eigen stijl. Kortom, een muzikale beleving die nog even blijft nazoemen. Deze keer in dialoog met de beiaard, die zal zoemen vanuit de toren! The Hive speelt op het podium op het Kerkplein.

Info

Ideale locatie om naar de beiaardconcerten te luisteren: Luisterterras bij het Torenhuis op het Kerkplein.
De beiaardconcerten starten telkens om 20 uur.