18/8: Blues in het Park met The Ham ’n Eggs Blues Band en The Travellin’ Blue Kings

18/8: Blues in het Park met The Ham ’n Eggs Blues Band en The Travellin’ Blue Kings

Blues- en rockliefhebbers zetten best hun alarm op donderdag 18 augustus om 20 uur. Kwestie van op tijd te zijn voor Blues in het Park.

Eerst brengt The Ham ’n Eggs Blues Band de strafste bluescovers. Daarna maken The Travellin’ Blue Kings dit topfeestje compleet.

Info

Donderdag 18 augustus, 20 uur 
Burgemeesterspark 
Gratis

The Travellin’ Blue Kings

Travellin’ staat er niet toevallig, de vijf heren dweilden met hun respectievelijke bands bijna heel Europa af. Je kon hen op festivalpodiums vinden in Noorwegen, Zweden, Polen, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en uiteraard ook in elke uithoek van de Benelux.

Deze dragster raast nog steeds op zelfgebrouwde kerosine soundgewijs van Texas tot net niet de West Coast, over New Orleans en Memphis naar Chicago en in één ruk door tot in het Londen van de Brit Blues. De heren vinden hun inspiratie in vele muziekjes en doen er wat mee. Een zelfgepend repertoire, aangevuld met een paar chirurgisch precies gekozen covers, dat mag je andermaal van deze band verwachten. Gebracht met tonnen energie en enthousiasme.

Bezetting:

Jb Biesmans: vocals, saxophone, harp
Jimmy Hontelé: guitar
Patrick Cuyvers: Hammond organ, backing vocals
Winne Penninckx: bass
Marc Gijbels: drums

The Ham ’n Eggs Blues Band

Ongeveer 30 jaar geleden stak de bluesmicrobe al de kop op bij de toenmalige leden van Ham ’n’ Eggs. Een band was toen vlug gevormd en het repertoire bestond uit covers van de oude blues legenden Muddy Waters, Albert Collins, Little Walter e.a. Diverse optredens volgende tot er op een moment een vacuüm kwam. Ham ’n’ Eggs brokkelde af.

Enkele jaren geleden kregen Willy en Danny het idee om de groep van destijds terug nieuw leven in te blazen. Nu wordt de toenmalige bezetting aangevuld met enkele nieuwe muzikanten en niet van de minste. Het repertoire werd terug opgepoetst en resulteerde in een gedreven set waarin de vroegere songs terug hun plaats kregen. Klaar om terug de boer op te gaan werkten ze het afgelopen jaar verschillende optredens af en met succes.

Ben je klaar voor een brok authentieke blues en Chicago blues met een modern tintje, dan ben je zeker aan het juiste adres.

Bezetting:

Zang: Willy Ketelbuters
Basgitaar: Gilbert Winters
Drums: Eddy Vermeerbergen
Gitaar: Danny Zels
Gitaar: Fonny Tempels
Piano: Jos Jones
Special Guest  Koen Brans