Boeiende expo’s

Boeiende expo’s

Tijdens de vakantie een tentoonstelling bezoeken? Een prima idee als je het ons vraagt. Enkele tips:

Huis Over Grenzen organiseert deze zomer een gratis openluchttentoonstelling op de Duitse Militaire Begraafplaats. Onder het uniform vertelt het leven van drie soldaten d.m.v. gesprekken met familieleden, veldpostbrieven, archiefwerk en oude foto’s. 

Linteum (linnen) is de titel van de boeiende expo van de Lommelse kunstenaar Koen Lemmens. Zeven triptiek schilderijen vertalen vanuit een onverwachte hoek het leven en sterven van Christus. Nog tot 16 augustus gratis te bezoeken in de Sint-Pietersbandenkerk. 

In het Glazenhuis kan nog altijd inschrijven voor de Zomerworkshop Glasgieten. De boeiende overzichtsexpo “The Collection, 50 jaar glasafdeling Gerrit Rietveld academie” spreekt evenzeer tot de verbeelding. 

Vlieg heeft deze zomer in heel Lommel een schat verstopt. Ook in het Archeologisch Museum De Kolonie. Een bezoek aan het museum is altijd meer dan de moeite waard om de geschiedenis van onze stad te ontdekken. Wel vooraf een tijdsblok reserveren. 

Opgelet! Bij een bezoek aan een indoortentoonstelling is een mondmasker verplicht. Hou je i.v.m. de coronacrisis overal goed aan de opgelegde afspraken en aan de social distance maatregelen.