Lommelse auteurs

Lommelse auteurs

Deze vakantie een boek van een Lommelse auteur lezen? Het lijkt ons een prima idee. Dit zijn alvast enkele recente tips. Voor alle leeftijden, voor elk wat wils.

Zoektocht naar geborgenheid is de eerste historische roman van Christian Meadow. Het verhaal speelt zich af in 1068, tegen de achtergrond van de machtspolitiek van paus Urbanus, waar een jonge bastaard het levenslicht ziet. Het tweede deel uit deze Deus Vult reeks, Ontrukt door de dood, rolde ondertussen ook al van de persen.

Angelique Rijk, geboren in 1965 in een klein Brabants dorp, woont inmiddels bijna twintig jaar in Lommel. Als jong kind werd ze seksueel misbruikt door haar opa. Met Onzichtbaar schreef ze een beklijvende autobiografie over seksueel misbruik, depressie, niet meer willen leven, vechten voor geluk, veerkracht, opstaan, doorgaan en alles daartussenin.

Bart Vermeer heeft ondertussen al een mooie collectie bij elkaar gepend. Jeugdboeken, romans, theaterstukken, maar ook poëzie. Naast auteur is hij bovendien ook regisseur. In Polaroids : scènes van lust, liefde en alledaagse waanzin bundelt hij gedichten over het intense van verliefdheid, de lustigheid van het verlangen en het harde en zachte van de liefde.

Ook illustrator Caryl Strzelecki heeft allesbehalve stilgezeten. Gelauwerde illustraties voor jeugdboeken, graphic novels, strips en meer. De kleuren van het getto”, een graphic novel over het ghetto van Warschau, in samenwerking met de schrijfster Aline Sax, won diverse prijzen. Ook met Imagine Mosul tekende hij zich in de kijker. Deze graphic novel is gebaseerd op de documentaires van Rudi Vranckx ‘Imagine Mosul’ en ‘From Mosul with love’. Uit goede bron vernemen we dat ze samen aan nieuw materiaal werken.

Bart Proost heeft iets met strips en met geschiedenis. De combinatie van die twee levert prachtig werk op. Vorig jaar verscheen alweer een nieuwe aflevering in De Kleine Alexander. Met De vloek van Poseidon beleef je niet alleen veel plezier, maar het is bovendien heerlijk verdwalen in de tijd van Alexander de Grote.

Christine Geysen is de jonge Lommelse auteur van Als je ademhaling stopt, het eerste deel van de “Als je Sterft” -trilogie. Het hoofdpersonage Helia heeft een bijzondere gave: ze kan sterfdata van mensen zien. Wat moet ze doen nu de sterfdatum van haar vader steeds dichterbij komt? Kortom, een zeer spannend boek voor jongeren en volwassenen.

Er is natuurlijk meer. Veel meer. Op de site van de bib komt je heel wat verhalenbundels, romans, prentenboeken, informatieve boeken, strips van Lommelse auteurs tegen . Onze bib geeft trouwens aan elk boek van Lommelse makelij de tag ‘Lommelse schrijver’, waardoor je dit interessant lijstje krijgt.